Én magam egy Spanyol kiránduláson találkoztam ezzel az itallal. Több helyen fogyasztottunk kávét (eszpresszót és tejes kávét)  , miközben a helyiek egy üvegpohárban kaptak valamilyen tejes italt amelybe már cukrot sem tettek hanem csak szürcsölgetni kezdték.

Hamarosan kiderítettük hogy ez az ital nem más mint a Cafe Cortado, amelyet ott úgy készítettek, hogy a tejet a megfelelő mennyiségű cukorral (kb fél deci tej 1-2 kanál cukor) felforralták, majd habosra turmixoltak, de volt olyan hely ahol gőzölték , ezután egy presszó kávé mennyiségű friss kávéval felöntotték és az

üvegpohár mehetett is a vendég asztalára.

 Később másutt a lefőzött eszpresszóhoz kb ugyanannyi  ( néhol akár duplaannyi ) meleg tejet ( esetleg

felgőzölt tejet ) adtak, és a pohárban tálalták. Ezeken a helyeken magunknak kellett a cukormennyiségről utólag gondoskodni.


Søren Stiller Markussen megmutatja hogyan készít el egy Cortadót:

 

Szerző: KávésKarcsi  2009.12.25. 17:09 1 komment

Címkék: kávé café cortado

A bejegyzés trackback címe:

https://kavemustra.blog.hu/api/trackback/id/tr111622673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gumirocker 2017.04.22. 12:22:17

Én Grand Canarian találkoztam vele először, még 2006-ban. Egy kis faluban megkérdeztük a helyieket, hogy mi az amit isznak, normális espressonak tünt tejjel. Az is kiderült, hogy akit megkérdeztünk az Magyarországon járt már sofőrként...:-) Azóta spanyol földön csak ezt kérjük. A minőség változó volt - mármint a kávé erőssége szempontjából.
süti beállítások módosítása